Kilpailumääräykset

KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2016, Ylä-Savon Golfseura ry.

Kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton sääntöjä, määräyksiä ja suosituksia.

KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN, KILPAILUSARJAT, AMMATTILAISET
Jäsenet ilmoittautuvat omilla tunnuksilla Nexgolf-ohjelmassa > Kilpailut — >ilmoittautuminen. Ilmoittautua voi myös sähköpostilla office@ysg.fi, puhelimella 044 7091 200 tai paikan päällä golfvastaanotossa. Kilpailusarjat ilmenevät kilpailukutsusta. PGA-ammattilaiset saavat osallistua kilpailuihin, paitsi pelaajastatuksen omaavat. Ilmoittautuminen päättyy päivää ennen kilpailua klo 16, ellei muuta ilmoiteta. Jälki-ilmoittautuminen hyväksytään kilpailunjohtajan luvalla poisjääneiden tilalle, jos on vajaita ryhmiä.

KILPAILUISTA POISJÄÄMINEN
Jos kilpailija jää pois kilpailuista ilmoittamatta, kilpailumaksu peritään jälkikäteen kilpailijalta. Lisäksi seuraa automaattisesti huomautus ja toisesta kerrasta kilpailukielto seuraavaan kilpailuun.

LÄHTÖLISTAT, LÄHTÖAIKA, VIIKKOKISAT
Ilmoittautuessa voi jättää toiveen aikaisesta tai myöhäisestä lähtöajasta. Lähtöryhmiä ei voi valita. Kilpailuaikaa aikaisempia tai myöhäisempiä lähtöjä ei sallita. Lähtölistat julkaistaan edellisenä päivänä klo 18 verkkosivuilla ja ilmoitustaululla. Viikkokisoista ilmoitetaan klubin ilmoitustaululla.

KORKEIN KÄYTETTÄVÄ TASOITUS
Korkein käytettävä tasoitus on 36, mistä otetaan slope.

TASOITUKSELLISET REIKÄPELIT
Suuremmalla tasoituksella pelaava saa tasoitusten eron verran lyöntejä hyväkseen eli suuremmasta tasoituksesta vähennetään pienempi. Tasoituksia verrattaessa käytetään slope-tasoituksia. Ammattilaiset käyttävät tasoitusta 0. Saadut tasoituslyönnit käytetään tuloskortin hcp-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Esim. viisi lyöntiä saava pelaaja saa tasoituslyönnin niillä viidellä reiällä, joiden hcp on 1-5.

KULKUNEUVOT, TUPAKOINTI JA ALKOHOLI
Kulkuneuvon käyttö kierroksen aikana edellyttää lupaa kilpailunjohtajalta. Tupakointi on sallittua kilpailuissa. Päihtyneenä pelaaminen on kielletty. Välitön rangaistus säännön rikkomisesta on pelistä sulkeminen. Lisäksi johtokunta voi langettaa erillisen päätöksen mukaisesti sääntöjen rikkojalle kilpailukieltoa.

TAVOITEAIKA JA HIDAS PELAAMINEN, TAUKO 9. JA 10. REIÄN VÄLILLÄ
Tavoiteaika kilpailukierrokselle on 3-4 hengen ryhmälle 4 tuntia. Jos ryhmä jää aikataulusta omasta syystään, voi tuomari tai kilpailun johtaja määrätä ryhmän aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia, kun on hänen vuoronsa pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti:
Ensimmäinen rikkomus: kaksi lyöntiä (pistebogeyssa vähennetään kaksi pistettä kierroksen tuloksesta)
Toistuva rikkomus: pelistä sulkeminen

18 r kilpailuissa on sallittua pitää 10 min tauko reikien 9. ja 10. välillä, mikäli klubin kahvilalle tultaessa klubilla tai reiällä 10 on pelaajia. Mikäli ryhmä on jäänyt jälkeen aikataulusta tai edellä pelaavista, ei taukoa voi pitää.

KILPAILUN KESKEYTTÄMINEN JA JATKAMINEN
Mikäli kilpailu keskeytetään (kaksi pitkää summerin ääntä) ukkosen vuoksi, pelaajan on merkittävä pallonsa ja hakeuduttava välittömästi lähimmälle evakuointipaikalle (Klubi, Lato.). Pelin jatkumisesta ilmoitetaan yhdellä pitkällä summerin äänellä.

RATKAISUT TASATULOSTILANTEISSA, PALKINTOJEN JAKO JA ARVONNAT
Reikäpeli: Peliä on jatkettava välittömästi reikä reiältä kunnes toinen pelaajista voittaa reiän ja peli päättyy.
Lyöntipeli: Tasoituksellisissa kilpailuissa (hcp) tasatulosten välillä voittaa se, jolla on pienempi tasoitus. Jos tasoitus on yhtä suuri, ratkaisee arpa. Tasoituksettomissa kilpailuissa (scr) ratkaisut tehdään matemaattisella menetelmällä. Mestaruuskilpailuissa tasatuloksen sattuessa kilpailun voittaja ratkaistaan äkkikuolemaperiaatteella. Paras nainen ja mies palkitaan aina. Joissain kilpailuissa arvotaan lisäksi palkinto kaikkien palkintojenjakotilaisuudessa läsnä olevien palkinnotta jääneiden kesken.

KILPAILUN TUOMARI
Kilpailun tuomarin puhelinnumero ilmoitetaan tuloskortin mukana jaettavassa kilpailu infossa.

Kilpailu- ja tasoitustoimikunta