Ylä-Savon Golfseuran Matias Halonen pakkaa bäginsä lokakuussa ja lähtee pelaamaan Meksikoon. Kyseessä on World Amateurs Golfers Championschip -parikilpailu, jonne Matias lähtee yhdessä Kajaanin Golfin Perttu Paakkolan kanssa. Kaksikko pääsee edustamaan Suomea Meksikoon MM-finaaliin lokakuun puolivälissä.

Matiaksen ja Pertun matkaliput Meksikoon kirjoitettiin Himoksella, missä he voittivat Suomen finaalin. Kaksikko voitti kisan tuloksella 59 lyöntiä. Samalla tuloksella sijoittuivat toiseksi Hirsala Golfin Aki Elomaa – Marko Vaarne, mutta Matiaksen ja Pertun slope Himoksella oli vain kaksi, joten kaksikko voitti pienemmän slopen turvin. Hirsalalaisten slope oli kahdeksan.

Voittajakaksikon tulos oli bruttona 61, joka oli päivän paras. Etuysillä he käyttivät 32 ja takaysillä 29 lyöntiä. Päivän toiseksi paras scratch-tulos oli Suur-Helsingin Golfin kaksikolla, joka käytti kierrokseen 65 lyöntiä.

Finaalipaikan Matias ja Petteri saivat voittamalla heinäkuussa Kajaanissa pelatyn sramblen, jossa voittotulos oli niinikään 59, slope oli tuolloin kolme. Finaaliin pääsy oli pienestä kiinni, sillä Kajaanissa kakkoseksi tuli saman 59 lyöntiä pelannut pari, jonka slope oli 4. Ratkaisuksi muodostui Kajaanissa 18. väylän birdie, joka vei Matiaksen ja Pertun Suomen finaaliin ja lopulta Meksikoon saakka.

World Amateurs Golfers Championschip 2021 on kaikentasoisille mies- ja naispelaajille suunnattu avoin golfkiertue. Kiertue koostuu ympäri Suomen valituilla golfklubeilla järjestetyistä alkukarsintakisoista, sekä Suomen karsintafinaalista.

Henkilökohtaisen kisan lisäksi parikilpailussa pelimuotona on 18-reikäinen pariscramble. Jokaisesta karsinnasta voittajapari sai kisapaikat WAGC Invitational Pariscramble Suomen karsintafinaaliin Himos Golfiin, josta Finaalin voittajapari lähtee edustamaan Suomea Team Finland -joukkueen jäseninä Meksikon Cancunissa 16.-23.10.2021 järjestettävään kansainväliseen WAGC Invitational 2021 finaaliin.

Mikäli finaalia ei pelata Meksikossa, vaihtoehtoinen kenttä löytyy Espanjasta.

Matias Halonen ja Perttu Paakkola voittivat Suomen finaalin ja matkaavat seuraavaksi Meksikoon.