Monet varmaankin huomasivat viime syksynä, että golfliiton reittausryhmä kävi Ahmolla muutaman vuoden jälkeen tekemässä tarkistusmittaukset, että kentän rating saadaan ajan tasalle.

Operaatiossa on kyse siitä, että selvitetään kentän väylien leveydet ja pituudet ja erilaisten esteiden sijoittuminen kenttäalueella.

Kaikkien mittausten perusteella tehdään course rating, jonka perusteella eri kentät voidaan laittaa vaikeusjärjestetykseen ja laskea siten tasoitukset yhdenmukaiseksi kenttien välillä.

Ahmolla on vuosien verralla tehty uusia lyöntipaikkoja ja puita on kaadettu. Samaan aikaa välineet ovat kehittyneet ja luonnollisesti myös pelaajien taitotaso on karttunut.

Ne väylät, jotka aikoinaan olivat vaiketa, eivät enää ole niin vaikeita. Sen sijaan vaikeaksi ovat saattaneet muuttua aivan toiset väylät.

Ja kun kentällä pelattuja tuloksia katsotaan, reikäkohtaisen tasoitusindeksit eivät osu yksiin väylätulosten kanssa. Pelaaminen Ahmolla on siis muuttunut.

Ennen kauden alkua otamme käyttöön Golfliitosta saadut uudet väyläkohtaiset indeksit, mutta mikä olisi sinun mielestä väylien vaikeusjärjestys?

Teimme tämä testin jo johtokunnassa, ja se oli varsinkin mielenkiintoinen pähkinä purtavaksi. Siksi tarjoamme nyt ajanvietteeksi reilun viikon ajan nyt kaikille muillekin. Voidaan sitten jälkeenpäin vertailla jäsenten mielipidettä kentän viralliseen indeksiin.

Kaavake vaikeus/helppousjärjestykseen on tämän sivun alareunassa ja aikaa sen tekemiseen on tämän kuun loppuun saakka.

Johtokunnan kokouksessa nimettiin toimikunnat tulevalle kaudelle ja edelleenkin uusia innokkaita henkilöitä varsinkin nais- ja klubitoiminkuntaan sopii mukaan. Ota vain reilusti yhteyttä, jos haluat olla kehittämässä uutta toimintaa jäsenille.

Johtokunnan kokouksessa päätettiin myös tehdä keväällä peruskalkitus sekä hiekoitus väylille. Näillä toimilla ja ilmastuksella saadaan toivottavasti kenttä hyvää pelikuntoon mahdollisimman aikaisin.

Seuran kevätkokos päätettiin pitää 4. toukokuuta. Kokous pidetään todennäköisesti verkkokokouksena tai ainakin niin, että verkon välityksellä on mahdollisuus osallistua. Kokouskutsu lähetään myöhemmin.

Ja sitten vaan arpomaan vaikeusjärjestystä:

Categories: Uutiset