Terveisiä Helsingistä. Golfliiton tehokehittämisprojektissa mukana olevat seurat kokoontuivat viikko sitten golfmessujen yhteydessä järjestettyyn tilaisuuteen, jossa vaihdettin monenlaisia kuulumisia talven tutustumiskierroksilta.

Jäsenkato on yleinen ilmiö monilla Suomen kentillä, ihan niin kuin meilläkin. Se on hyvä tietää, ettemme ole tässä tilanteessa yksin.
Sekin on hyvä tietää, että monilla kentillä on jo tehty ja kokeiltu monia asioita, joista parhaita käytäntöjä jaetaan seurojen kesken. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen.

Esimerkiksi Järvi-Suomen alueella kolme kenttää, Kartano, Rantasalmi ja Kerigolf ovat reilun vuoden ajan toteuttaneet EU-rahoitteista hanketta, jossa on tehty hyviä oivalluksia – niitä samoja, joita meilläkin on johtokunnassa jo talven aikana mietitty. Nyt niihin saadaan vahvistusta myös muualta.

Golfin aloittaminen yksin on monille ison kynnyksen takana. Siksi olemme järjestämässä muun muassa työpaikkakursseja, mutta järvisuomalaiset olivat jo kokeilleet kaverikurssejakin. Sellaisia, jonne ilmoittaudutaan aina kaverin kanssa. Idea on hyvä, koska näin sama kaveri löytyy jatkossakin samasta seurasta peliseuraksi. Tätä meidänkin pitää ensi kesäksi harkita.

Myös kummitoiminta on kovassa suosiossa eri puolilla Suomea. Sitä mekin kehitämme, jo viime kesänä saimme hyvät pohjat. Kenties voisimme perustaa Whatsapp-ryhmän, jossa voisi aina kysellä peliseuraa, jos ei muualta löydä. Ryhmässä voisivat olla mukana kaikki YSG:n kummipelaajat sekä kurssin juuri käyneet pelaajat ja muut, jotka kaipaavat peliseuraa.

Seuran oman tehokehittämistyön kautta tutkimme kevään aikana myös omia toimintatapojamme. Mitä meillä tehdään jo hyvin ja mitä voimme parantaa. Tutkiskelemme palvelupolkuja ja kaikkea sitä toimintaa, joka vaikuttaa uusien jäsenten saamiseen.

Mitä helpompi aloittajien on tulla mukaan toimintaan, sitä parempi: seura tarvitsee vakaan jäsenmäärän, jotta pystymme jatkossakin tarjoamaan nykyiset puitteet pelaajaystävällisellä hintatasolla.

On monia asioita, joita voimme parantaa. Yksi yllättävä asia on myös meidän golfareiden puhetapa. Kun puhumme böödeistä ja birkuista, paareista ja bogeista, puhumattakaan skineistä ja skrämbleistä, se saattaa aloittajan korvaan kuullostaa ulkomaan kieleltä. Pitääkö siis golfarin mennä kielikurssille, että pystyy meidän kanssa pelaamaan?

Puhetapa voi olla yksi kynnys lajin aloittamisen esteenä. Siksi jokainen voi omalla kohdallaan miettiä, kuinka voisi kertoa tästä hienosta lajista uusille jäsenille ihan vaan puhdasta suomea puhumalla.

Kevään ensimmäinen markkinointitempaus on näillä näkymin maaliskuun lopulla, kun pääsemme Citymarkettiin järjestämään pientä häppeninkiä ja herättämään mielenkiintoa ja toivottavasti houkuttelemaan uusia jäseniä. Silloin puhumme suomea ja olemme hyvin näkyvillä kauppakeskuksessa. Siellä kannattaa tulla käymään ja kaikki halukkaat voivat tulla mukaan houkuttelemaan uusia kavereita golfin pariin ja YSG:n jäseniksi.

Ja golfkausi – se lähenee päivä päivältä 🙂

-tommi