Aki Vainionpää nousi tasaisella esityksellään Ylä-Savon Golfseuran mestariksi viikonloppuna pelatussa mestaruuskilpailussa.

Haaksluoto, Pietikäinen ja Alaraasakka sarjavoittoihin

Aki Vainionpää nousi toisena päivänä voittoon Ylä-Savon Golfseuran mestaruuskilpailussa tuloksella 148 (+4). Avauspäivän jälkeen Vainiopää oli kaksi lyöntiä perässä ensimmäisen päivän jälkeen johtanutta Matias Halosta, joka puolusti mestaruuttaan.

Avauspäivänä Halosen tulos oli 72, mutta toisena päivänä korttiin merkittiin viisi bogeytä ja yksi triplabogey. Niiden seassa yksi birdien toi tuloksen 78 ja kokonaistuloksen 150 (+6).

Vainionpää sen sijaan pelasi molempina päivinä tulokseen 74.

– Oli tosi mukava oli pelata. Tänä kesänä pelaamiset ovat jääneet vähiin, mutta onneksi tasaisuutta löytyi, se riitti mestaruuteen tällä kertaa.

Vainionpää ja Halonen kisasivat mestaruuspokaalista varsin tasaisesti kaksi päivää, kunnes ratkaisun makua oli havaittavissa kolmanneksi viimeisellä väylällä. Vainionpää teki parin, kun Halosen korttiin merkittiin triplabogey.

Myös seuraavalla väylällä Vainionpää kirjautti parin, mutta Haloselle tuli bogey.  18:nnelle väylälle kaksikko teki tasatuloksen, joten kaksi edellistä väylää ratkaisin pelin Vainionpään eduksi.

– En tainnut olla johdossa ennen kuin aivan lopussa, joten hyvä ja tasainen kisa meillä oli. Seuran mestaruuden voittaminen tuntuu aina hyvältä, Vainionpää myönsi mestaruuspokaali kädessään.

Miesten sarjan kolmanneksi pelasi Joonas Pirhonen, joka jäi Halosesta kahdeksan lyöntiä.

Miesten 50-vuotiaiden sarjassa Arto Haaksluoto oli omaa luokkaansa pelaamalla yhteistuloksen 160 (79+81).

Viisikymppisten kakkospaikka ratkesi vasta viimeisellä viheriöllä. Kari Leinonen onnistui tekemään väylälle parin, kun avauspäivän jälkeen kakkospaikalla ollut Esko Hyyryläiselle merkittiin bogey. Näin Leinoselle tulos 167 (83+84) ja Hyyryläiselle 168 (81+87).

Vanhempien herrojen sarjassa eli 65-vuotiaiden mestariksi pelasi Mikko Alaraasakka tuloksella 182 (92+90). Kakkospokaalin pokkasi Risto Hämäläinen tuloksella 195 (97+98) ja kolmospalkinnon nappasi Arto Lappalainen tuloksella 198 (100+98).

Naisten sarjassa parhaasta peliesityksestä vastasi Inkeri Pietikäinen tuloksella 188 (94+94). Kakkossijalle nousi toisena päivänä Kaisa Silaskivi 209 (104+105) ja kolmanneksi samalla tuloksella Sari Huttunen 209 (102+107).

Paremmuus ratkaistiin viimeisten väylien suorituksen perusteella. Kaksikko pelasi kaksi viimeistä väylää tasatahtiin, mutta kolmanneksi viimeisellä väylällä Silaskivi oli etevämpi.

YSG:n mestaruuksia tavoitteli tänä vuonna kaikkiaan 38 pelaajaa. Kilpailu käytiin erinomaisessa kunnossa olleella Ahmon kentällä, jossa viheriöiden liukkaus aiheutti päänvaivaa monille pelaajille.

Sunnuntaille ennustettu vesisade jättipelaajat enimmäkseen rauhaan, joten mestaruudesta kilvoiteltiin tasaisissa olosuhteissa.