Kolmosväylän viheriö tiistaina aamulla, kun harsoja poistettiin. Myös muut kentän viheriöt kahta lukuunottamatta ovat lähes yhtä hienossa kunnossa.

Maanantai-iltana tulleet lievennykset vallitsevaan poikkeustilaan ovat golfkauden kannalta tervetulleita. Päivä päivältä lähestyvä kauden aloitus Ahmolla alkaa jo houkuttaa.

Kiinnostusta alkavaan golfkauteen lisää vielä se, kun kentänhoitajamme Pasi lähetti tiistain kuvan kolmosväylän greeniltä. Se näyttää jo niin hyvältä, että pelaamaan tekisi jo mieli.

Mutta muutama päivä on vielä odotettava. Mikäli mitään ihmeitä ei tapahdu, Risto Niskasen mukana talkoisiin tällä viikolla osallistuvat jäsenet pääsevät pelaaman lauantaina, muille jäsenille kenttä avautuu sunnuntaina.

Range sen sijaan on vielä niin märkä, ettei palloja voi kerätä edes käsin. Siksi joudumme odottamaan, että rangealue kuivuu.

Valtioneuvoston maanantaina tekemät linjaukset tarkoittavat muun muassa sitä, että kilpailukausi Ahmolla voidaan aloittaa kesäkuun alussa varsin normaalisti. Turvaetäisyyksistä pidetään huolta, samoin hyvästä hygienista. Klubilla on nyt käsidesiä enemmän kuin koskaan.

Toinen hyvä asia purkamistoimissa oli se, että ravintolat saadaan avata kesäkuun alussa. Se tarkoittaa myös meidän klubiravintolaa.

Harmillista maanantain päätöksessä oli se, että yli 70-vuotiaiden rajoitukset säilyivät ennallaan. Se ei ole hyväkuntoisille ja aktiivisille jäsenille hyvä asia, mutta onneksi liikkumista ei ole kielletty. Kaiken sisällä olemisen vastapainoksi pääministeri itsekin on sanonut, että myös seniorikansalaisten pitää liikkua. Ja jos golffarelta kysytään, tuskin mikään on mukavampaa liikuntaa kuin golfin pelaaminen.

Joku on kysynyt suoraan, että saavatko yli 70-vuotiaat pelata. Kyllä he saavat, ainakin Ahmolla. YSG ei kiellä pelaamista, mutta jokaisen jäsenen pitää kantaa vastuu ennen kaikkea itsestään ja noudattaa annettuja ohjeita.

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski on sanonut mm. Iltalehden haastattelussa, että valtioneuvoston tarkoitus ei ole blokata ketään kotiinsa niin tiukasti, etteivät he saisi käydä kaupassa tai ulkoilemassa. ”Ulkoilua tai puiston penkillä istumista tämä kokonaisuus ei kiellä keneltäkään”, hän sanoo tuossa haastattelussa. Keskiviikkona sosiaali- ja terveysministeriön pääjohtaja Kirsi Varhila muistutti, että liikkuminen on kansanterveyden kannalta jopa suositeltavaa nyt, kun liikkumisrajoitukset eivät ole velvoituksia, vaan suosituksia.

Jos siis joku yli 70-vuotias haluaa ulkoilla golfkentällä turvavälit huomioiden, golfyhteisönä YSG ei sitä kiellä.

Valtioneuvoston ohje on, että ylimääräistä liikkumista pitää mahdollisuuksien mukaan pyrkiä välttämään. Ulkoileminen, liikkuminen ja omasta terveydestä huolehtiminen tuskin kenekään mielestä on ylimääräistä liikkumista. Mutta samalla on sanottava, että kaikkein tärkeintä on jokaisen oma terveys. Kuten valtioneuvosto ohjeistaa, golkentälläkin pitää mahdollisuuksien mukaan – eli niin paljon kuin mahdollista – välttää tarpeettomia kontakteja. Siksi kausi aloitetaan Ahmollakin poikkeusrajoituksin, joita noudatamme niin pitkään kun ohjeistukset ovat voimassa.

Myös golfliiton ohjeita seurataan tarkasti. Liitto kannustaa seuroja tehostamaan digitaalisia palveluja muun muassa maksamisessa. Uudet ohjeet ovat tulossa lähiaikoina.

Johtokunta käy Ahmon paikallisia koronaohjeita läpi vielä torstaina ennen seuran kevätkokousta. Molemmat kokoukset käydään videoyhteydellä. Kun kokoukset on saatu alta pois, laitetaan Ahmon koronaohjeistus mahdollisimman pian näkyville, jotta kaikki viikonloppuna kentälle mielivät pelaajat ehtivät niihin tutustua.

Ja vielä kannattaa vilkaista tuota Pasin ottamaa kuvaa. Eikö muka ala golfkausi jo kiinnostaa?

Terveisin,

Tommi

Categories:

Tags:

Comments are closed

Pipoja vielä myynnissä!

 

Tällä YSG:n laadukkaalla pipolla selviät tämän talven pakkasista. Joko sinulla on oma?

Jos meinaa päätä paleltaa tai nuppi tutista näillä pakkasilla, älä huoli: kipaise hakemaan YSG:n pipo lämmikkeeksi.

Pipoja löytyy Louhenkadulta Tommin (p.0400240759) toimistolta hintaan 25e/kpl

Lisää uutisia
Ladyjen Whatsapp-ryhmä

Kaipaatko peliseuraa kierrokselle? Haluaisitko tavata muita YSG:n leidejä kentällä? Liity YSG:n ladyjen whatsapp-ryhmään: laita oma numerosi lady-kapteeni Kaisalle sähköpostilla

Pelissä mukana:

[logo-carousel id=pikkulogot]

Majoituspaketti
Kiinnostaako golf?