Monille aloittaville pelaajille golfyhteisö on aluksi vieras, tuntematon ja ehkä vähän outokin, joten kummien tehtävänä on madaltaa uusien harrastajien kynnystä tulla mukaan hyvään seuraan.
Kummitoiminnan tavoitteena on imaista golfista kiinnostuneet ja harrastuksen aloittaneet uudet jäsenet niin hyvin seuran toimintaan mukaan, etteivät he lopeta upeaa harrastusta ensimmäisten vuosien
jälkeen.

Kummipelaajan rooli ja tehtävät
Kummien tehtävä on opastaa uudet pelaajat helposti harrastuksen alkuun. Toinen merkittävä tehtävä kummeilla on toimia kummikierroksen vetäjinä tiistaisin. Kummikierrokselle voi tulla lajista kiinnostunut tai vasta aloittanut pelaaja.
Lajitutustujille kerrotaan millainen harrastus golf on. Kummin vetämä kipinäkierros voi olla väylät 1-3 , 1-4+9 tai vaikka koko kierros, jos tilanne sen sallii.
Kummien tehtävänä on peruskurssin jälkeen opastaa ja neuvoa uusia jäseniä kaikissa Ahmon rutiineihin ja ”talon tapoihin” liittyvissä asioissa. Kummeille itselleen yhteisöllinen kummitoiminta antaa vaihtelua harrastukseen ja takuulla uusia golftuttuja.

Ilmoittaudu kummikierrokselle Ahmon klubille, sähköpostitse office(a)ysg.fi tai puhelimitse 044 709 1200.

Kummien tehtävät ovat muun muassa tällaisia:

 • Käy tervehtimässä peruskurssilla uusia kurssilaisia ja kertoo kummitoiminnasta (1-2 kummia / kurssi)
 • Sopii omien kummioppilaiden kanssa yhteisistä pelikierroksista greencard-kokeen jälkeen.
 • Kummi voi opettaa teeaikojen varaamisen netissä, caddiemasterille ilmoittautumisen ja ykkösteen rutiineja (esim. teen heitto, kättely, mulligan-sääntö jne)
 • Kierroksen aikana tutustuttaa aloittelijan Ahmon paikallissääntöihin ja käytännön pelivinkkeihin pelin nopeuttamiseksi.
 • Kierroksen jälkeen jälkipelit, pisteenlaskun opettaminen, ym keskustelu klubilla.
 • Kummi voi kertoa myös kaikesta muusta seuran toiminnasta.
 • Kummit toimivat myös oppaina kummikierroksilla, joita järjestetään tiistaisin kello 18. Kummikierrokset ovat ilmaisia. Mikäli uusia tutustujia ei ole, kummi(t) voi pelata kierroksen omaan tahtiin.
 • Kesän aikana järjestään golfkummikisoja, joissa aloittavat pelaajat ja kummit muodostavat joukkueita. Pelimuodot päätetään osallistujamäärän mukaan myöhemmin. Ks. kisakalenteri.

Golfkummit saavat toiminnasta hyvän mielen lisäksi:

 • Kummikierrokset veloituksetta
 • Rangepoletit ennen kummikierrosta
 • Kummikierroksen jälkeen kahvi/tee + pulla klubilla

Jotta uudet jäsenet tuntevat tulevansa hyvään seuraan ja olonsa tervetulleiksi, etsimme nyt seuraamme innokkaita golfkummeja helpottamaan harrastuksen aloittamista. Ilmoittaudu mukaan kummitoimintaan sähköpostitse ysg(a)ysg.fi.

Kummikierrokset tiistaisin

Kummikierros joka tiistai klo 19 golfiin tutustujille sekä aloitteleville jäsenille. Kummikierros on 3, 5 tai 9-väylän pelikierros Ahmon golfkentällä yhdessä kokeneen kummipelaajan kanssa.

Kummipelaajat ovat pitkään golfia harrastaneita Ylä-Savon Golfseuran jäseniä, jotka valittu kummin tehtäviin.

Kierroksella käydään pelaamisen ohessa läpi perussääntöjä, paikallisia erikoissääntöjä, peliä nopeuttavia käytännön ohjeita sekä golf-etikettiä. Kummit antavat hyviä käytännön vinkkejä pelaamiseen, jotta pystyt nauttimaan pelistäsi täysipainoisesti.

Kummikierrokselle voi lähteä juuri greencardin suorittanut, aloittava golffari, joka toivoo vielä saavansa apua golfin ensiaskeleissa. Lisäksi kierrokselle voi lähteä sellaisetkin kiinnostuneet, joilla ei vielä ole green cardia, mutta haluaisi tutustua uuteen upeaan harrastukseen. Lajista kiinnostuneille kierros on tutustumiskierros eli ns. kipinäkierros.

Jo green cardin suorittaneille pelaajille kummikierros ei ole pelikoe eikä kierrokselle ole tulostavoitteita! Haluamme ainoastaan antaa sinulle parhaat mahdolliset vinkit uuden harrastuksesi alkumetreillä opastamalla sinua toimimaan oikein ja sujuvasti golfkentällä.

Aloittaville pelaajille järjestetään erikseen yhteisiä kilpailuja kummien kanssa muodostetuilla joukkueilla.

Kierrokselle otetaan 2-4 henkilöä mukaan. Kummit opastavat pelaajia kierroksen ajan antaen myös peli- ja sääntövinkkejä. Kierroksen aikana pääset tutustumaan Ahmon kenttään ja saat paljon lisää tietoa säännöistä, sujuvasta pelistä, turvallisuudesta ja mikä parasta, saat aidon kokemuksen millainen peli golf on oikealla kentällä.

Ilmoittaudu kummikierrokselle Ahmon klubille, sähköpostitse office(a)ysg.fi tai puhelimitse 044 709 1200.