Ylä-Savon Golfseuran Itä-Länsi-kilpailu keräsi ennätysmäärän pelaajia Ahmon golfkentälle lauantaina.

Ylä-Savon Golfseuran etevämpi puolisko oli tänä vuonna länsi. Joukkueiden paremmuudesta lyötiin palloa lauantaina Ahmon golfkentällä Iisalmessa, missä joukkueiden eroksi saatiin vaivaiset 0,186 pistettä.

Joukkueiden piste-ero selvisi, kun joukkueen pelaajien tuloksista laskettiin keskiarvo.  Radan itäpuolella asuvien pelaajien keskiarvoksi muodostui 14,607 pistettä, kun taas radan länsipuolella asuvien pistekeskiarvoksi tuli 14,793.

Ensimmäistä kertaa pelattu, koko jäsenistölle suunnattu joukkuekilpailu keräsi Ahmon viheriöille kaikkiaan kuusikymmentä pelaajaa. Suuri määrä kertoo siitä, että joukkuekilpailu otettiin seurassa heti hyvin vastaan.

– Uudenlainen kilpailu osoitti heti ensimmäisellä kerralla suosionsa. Pelaajia tuli enemmän kuin pitkään aikaan, seuran puheenjohtaja Kari Puumalainen iloitsi.

Myös pelimuoto oli monille mieleen. Yhdeksän väylän pelaamisen jälkeen jäi aurinkoisena kesäpäivänä aikaa vielä muillekin kesäaskareille.

– Ja henkisenä kilvoitteluna tämä on tuonut uudenlaista säpinää ja huumoria seuran sisälle. Jäsenet voivat nyt tilanteen mukaan joko kiittää itätuulta tai länsituulta onnistuessaan tai epäonnistuessaan.

Puumalaisen mukaan sopivasti huumorilla höystetty joukkuekilpailu, jossa ei pelata liian vakavasti, yhdistää seuran pelaajia ja lisää yhteishenkeä.

– Tästä tuli sopivan leppoisa kilpailu, jota onneksi tällä kertaa sää suosi. Melkeinpä jo tältä istumalta uskallan arvella, että tästä kilpailusta tulee uusi perinne Ylä-Savon Golfseuralle, hän sanoo.

 

Kilpailu houkutteli Ahmon kentälle upeassa säässä sen verran paljon pelaajia, että kierrosnopeus asettui pariin tuntiin. Se ei hyvässä säässä pelaajia haitannut, päinvastoin.

Myös useilta pelaajilta uusi idea sai paljon kiitosta – normaalia kevyemmällä otteella järjestetty kilpailu oli hyvä uudistus.

– Ysi on hyvä ratkaisu. Kentälle voi lähteä oman tahtiin ja kierroksen jälkeen ehtii hyvin vielä mökille, kertoi Raimo Pehkonen.

Kentällä oli jo aamupäivällä paljon pelaajia ja tasainen virta kesti iltapäivään saakka. Myös Mikko Alaraasakka piti kilpailua hyvänä.

– Mahottoman mukava idea. Mukaan tuli nyt varmasti sellaisiakin pelaajia, jotka eivät normaalisti osallistu. Toivottavasti he innostuvat jatkossakin kilpailuihin, hän sanoi.

Myös seuran kapteeni Antti Piippo piti uutta kilpailuideaa hyvänä.

– Ainoa miinus tässä nyt oli se, etteivät pelaajat saaneet kilpailuasuksi tilattuja lippiksiä ajoissa, mutta sepä ei onneksi tainnut ketään haitata. Kaikilla oli päissänsä omat hattunsa, Piippo naureskeli.

Kilpailijamäärä nousi kuuteenkymmeneen, mikä on enemmän kuin moneen vuoteen.

 

YSG:n Itä-Länsi -joukkuekilpailu

Pelaajia: Itä: 30, Länsi: 31

Joukkueen pisteet: Itä: 409, Länsi: 429

Joukkueen keskiarvo: Itä: 14,607 pistettä, Länsi 14,793 pistettä

Parhaat tulokset: Itä: Jori Haatainen 20, Länsi: Jorma Svensk 21

Categories:

Tags:

Comments are closed

Pipoja vielä myynnissä!

 

Tällä YSG:n laadukkaalla pipolla selviät tämän talven pakkasista. Joko sinulla on oma?

Jos meinaa päätä paleltaa tai nuppi tutista näillä pakkasilla, älä huoli: kipaise hakemaan YSG:n pipo lämmikkeeksi.

Pipoja löytyy Louhenkadulta Tommin (p.0400240759) toimistolta hintaan 25e/kpl

Lisää uutisia
Ladyjen Whatsapp-ryhmä

Kaipaatko peliseuraa kierrokselle? Haluaisitko tavata muita YSG:n leidejä kentällä? Liity YSG:n ladyjen whatsapp-ryhmään: laita oma numerosi lady-kapteeni Kaisalle sähköpostilla

Pelissä mukana:

[logo-carousel id=pikkulogot]

Majoituspaketti
Kiinnostaako golf?