Jotkut jäsenet huomasivat varmaankin perjantaina Iisalmen Sanomista, että YSG on saanut Ylä-Savon Veturilta tukea reilut 4000 euroa laitehankintaan.

Se on ihan totta. Juttelimme kesällä yhden Suomen arvostetuimpiin kenttämestareihin kuuluvan Pirjo Hotin kanssa kentänhoitoon liittyvistä asioista, ja hän oli sitä mieltä, että Ahmolle kannattaisi tuollainen kone hankkia.

Kentänhoitajamme Pasi Nissinen ehdotti koneen hankkimista jo muutama vuosi sitten. Silloin ehdotus ei edennyt hankintaan saakka, mutta nyt se toteutuu. Kun kyseessä on aivan uusi laite, jollaista Ahmolla ei aiemmin ole ollut, haimme siihen investiointitukea Ylä-Savon Veturilta ja sehän napsahti.

Kokonaisuudessaan laitteen hinta on pitkälti yli 10 000 euroa, johon saimme tukea 35 prosenttia.

Seuralle hankittu viiltoilmastuslaite on tarkoitettu ensisijaisesti väylien hoitoon. Se on monipuolinen, sillä tilasimme siihen kevätkäyttöä varten harjan, jolla väylät voidaan ”haravoida”. Näin lumen alla painunut heinä saadaan keväällä harjattua pystyyn ja siten parannetaan juurten hapensaantia.

Kesällä laitteella tehdään väylille viiltoja, jolla niinkään autetaan juuriston hapensaantia. Laitteessa on puukkoa muistuttavat terät, jotka ajettaessa painuvat maan sisään 5-10 senttiä tehden väylään syvän viillon.

Syksyllä laitteeseen vaihdetaan viiltoterien tilalle holkkiterät, joilla voidaan holkittaa väylät toivottavasti jo tänä syksynä. Holkitus on tuttu operaatio monilta syksyiltä, nyt uudessa laitteessa on lisäksi painava rulla, joka samantien litistää kentästä nousseen holkin. Näin holkit eivät jää kentän pintaan haitaksi samalla tavalla kuin aikaisemmin kaupungilta lainatulla koneella kävi.

Laitteen pitäisi maahantuojan arvion mukaan tulla Iisalmeen kenties jo syyskuun lopulla, jolloin se ehtii töihin jo tänä syksynä.

Toinen tuore hankinta klubille on defibrilaattori eli sydäniskuri. Se antaa sähköiskun kahden rintakehään liimattavan elektrodin kautta ja pyrkii siten pysäyttämään sydämen haitallisen rytmin ja palauttamaan sen normaaliksi.

Klubille hankittu laite on kansalaisversio, joten sitä osaa käyttää kuka tahansa. Laite puhuu suomen kielellä ja opastaa käyttäjää käyttämään laitetta oikein. Se jopa neuvoo puhallus-painelu-elvytyksen oikeassa suhteessa ja tarkistaa jopa ennen sähköiskun antamista, että potilas on todella sen tarpeessa. Laitteella ei voi siis tehdä vahinkoa potilaalle.

Tähän hankintaan saimme tukea kauppaneuvos A.E. Amininoffin rahastolta.

Lisäksi tulevia hankintoja, jotka vielä tänä syksynä tulevat näkyviksi, ovat muun muassa ulkokuntoilulaitteet. Ne ovat osa harjoitusalueen uudistusta, ja laitteiden hankinnasta on oltu jo yhteydessä laitetoimittaja Finturen kanssa. Heillä suunnitellaan tällä hetkellä sopivaa laitekokonaisuutta meidän käyttöömme.

Ulkokuntoilulaitteiden paikaksi on alustavasti suunniteltu ykkösteen viereistä aluetta sosiaalitilojen päädyssä, ”hirvitornin” juurella.

Varsinainen harjoitusalue, viheriö ja lähestymislyöntien alue rauhoitetaan vielä syksyn ajaksi ja otetaan käyttöön vasta ensi keväänä, kun nurmi on vahvistunut nykyisestä.

Tällä viikolla sosiaalitiloissa ja klubilla kävi myös Ylä-Savon ammattiopiston sisustusopiskelijoita tutustumassa klubin suihku- ja wc-tiloihin. Olemme saaneet vieraspelaajilta huomattavan paljon palautetta siitä, että kenttämme wc-tilat eivät ole viihtyisät.

Nyt opiskelijat ottavat aiheesta kiinni ja suunnittelevat suihku- ja wc-tiloihin pientä pintaremonttia, jossa viihtyisyyden lisäksi otetaan huomioon myös tilojen käytännöllisyys ja siivouksen helppous, jotta tilat säilyisivät siistimpänä. Samalla opiskelijat saattavat heittää muutamia sisutusvinkkejä myös klubin sisätiloihin.

Mikäli opiskelijoiden suunnitelmat ovat hyvät ja sosiaalitiloissa tehdään remonttia, päätetään siitä johtokunnassa erikseen. Joka tapauksessa remontti ajoitetaan niin, että siitä ei aiheudu haittaa tilojen käytölle. Remontti voisi alkaa vasta sitten kun kausi on päättynyt ja kenttä suljettu.

Mutta vielä on kesää jäljellä. Kiitos talkooväelle jo tässä vaiheessa, mutta muutamat talkoot on vielä tänä syksynä edessä.

Toivotaan lämmintä syksyä ja pitkää pelikautta.

Terveisin,

Tommi

OP Ylä-Savon henkilökunta pääsi ensimmäisenä testaamaan uutta harjoituslauetta.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Pipoja vielä myynnissä!

 

Tällä YSG:n laadukkaalla pipolla selviät tämän talven pakkasista. Joko sinulla on oma?

Jos meinaa päätä paleltaa tai nuppi tutista näillä pakkasilla, älä huoli: kipaise hakemaan YSG:n pipo lämmikkeeksi.

Pipoja löytyy Louhenkadulta Tommin (p.0400240759) toimistolta hintaan 25e/kpl

Lisää uutisia
Ladyjen Whatsapp-ryhmä

Kaipaatko peliseuraa kierrokselle? Haluaisitko tavata muita YSG:n leidejä kentällä? Liity YSG:n ladyjen whatsapp-ryhmään: laita oma numerosi lady-kapteeni Kaisalle sähköpostilla

Pelissä mukana:

[logo-carousel id=pikkulogot]

Majoituspaketti
Kiinnostaako golf?