Kolmosväylän viheriö uusitaan syksyllä 2017.

Kilpailukausi alkaa pikku hiljaa olla loppusuoralla. Kauden viimeinen kilpailu Ahmolla on klubi mestaruuskilpailu, joka pelataan 9. syyskuuta. (Ilmoittaudu tästä) Sen jälkeen kentällä aloitetaan remontti.

Jo viime keväänä puhuttiin ja sen jälkeen kesän ajan on suunniteltu kummun rakentamista viitosväylälle. Kumpu tulee väylän keskilinjan vasemmalla puolella olevan kosteikon päälle. Samalla siistitään ympärillä olevaa metsikköä ja ojia käytettävissä olevien resurssien mukaan. Alunperin paikalle suunniteltiin vesiestettä, mutta sen rakentaminen osoittautui kesän tutkimuksissa mahdottomaksi tehtäväksi maapohjan pehmeyden takia.

Kun viitosen kumpu on rakennettu, siirtyy remontti kolmosväylän greenille. Heikossa kunnossa kesällä ollut viheriö  holkitaan ja reikiin lisätään uutta kasvukerrosta, sekä kylvetään uusiksi uudella heinälajikkeella. Lisäksi viheriön ympäristössä olevaa puustoa karsitaan rankalla kädellä, joka on ollut suurin syy huonoon kasvuun. Talven jälkeen uusi viheriö palvelee pelaajia nykyistä paremmin.

Pelaajilta toivotaan nyt malttia remontoitavilla väylillä. Kenttähenkilökunta ja toimikunta on tehnyt kesän ajan upeaa työtä ja saanut kentän niin hyvään kuntoon, että vieraspelaajilta on tullut kiitosta Etelä-Suomea myöten.

Saadun palautteen perusteella väylät ovat paremmassa kunnossa kuin vuosiin, ja paria heikompaa greeniä lukuunottamatta myös viheriöt ovat paremmassa kunnossa kuin monella muulla kentällä.

Kuluvan kesän aikana vieraspelaajia on Ahmolla ollut enemmän kuin aikaisempia vuosina, ja yksi syy on varmasti se, että kenttä on ollut hyvässä kunnossa. Annetaan nyt kenttähenkilökunnalle työrauha syksyn remonttiin, niin ensi kesänä kenttä voisi olla vielä paremmassa kunnossa!

Categories: Uutiset