Ylä-Savon golfseuran 30-vuotisjuhlakilpailu pelattiin lauantaina aluksi hyvässä, mutta myöhemmin varsin kosteissa sääoloissa, mutta erinomaisella kentällä. Samalla kilpailtiin myös perinteinen Itä-Länsi -ottelu.

Juhlakilpailussa voittoon pelasi miesten sarjassa Roni Keikkala, joka saalisti päivän aikana 40 pistettä. Huhtikuussa Iisalmeen muuttanut ja heti Ahmon kenttään hyvän tuntuman saanut Keikkala iski myös päivän pisimmän draivin kolmosväylällä.

Päivän kakkonen miesten sarjassa oli Erik Iskanius 37 pisteellä ja kolmas Joni Norring, jonka saldo oli niin ikään 37 pistettä.

Naisten sarjan ykkönen oli Ulla Väänänen, joka pelasi tasaisesti 15 ja 16 eli yhteensä 31 pistettä. Samalla pistemäärällä Riikka Ollinaho onnistui erinomaisesti haastavissa olosuhteissa ja oli toinen. Kolmanneksi sijoittui Mirja Martikainen 30 pisteellä.

Senioireiden sarjassa voiton vei Kari Leinonen, joka pelasi 38 pistettä. Etuysin kentän pariin pelannut Leinonen keräsi etuysiltä 22 pistettä ja kiersi kentän päivän parhaalla scratch-tuloksella 78.

Senioireiden kakkonen oli 35 pistettä tehtaillut Heikki Kärkkäinen ja kolmanneksi sijoittui Pertti Heinonen, jolle kertyi pisteitä yksi vähemmän.

Keikkala voitti pisimmän draivin ja lähimmäksi lippua viitosväylällä löi Tommi Korpihalla, joka pallo pysähtyi vain kahden sentin päähän kupista. Holari oli lähellä, mutta silti niin kaukana.

Päivän kilpailuun pro Joonas Pirhonen oli lahjoittanut arrpajaispalkinnoksi Pron opetustunnin, ja arvonnassa onnetar suosi Marja Malmbergia.

Kilpailun pari ensimmäistä tuntia käytiin hyvässä säässä, mutta kisan jälkimmäisellä puoliskolla sade piiskasi pelaajia välillä aika rankasti.

Kilpailun sisällä ratkaistiin myös Itä-Länsi -kilpailu viidennen kerran. Viime vuonna voiton vei kolmen Lännen voiton jälkeen Itä, mutta lauantaina salkoon nostetiin jälleen Lännen sininen lippu.

Lännen joukkueessa oli peräti 42 pelaajaa, joiden pisteiden keskivarvoksi saatiin 14,904. Idän joukkueen 18 pelaajan pistekeskarvo oli 13,666.

Idän joukkueen parhaan ysin pelasi Kari Leinonen, joka 22 pistettä kierrettyään etuysin kentän pariin 36 lyönnillä. Lännen joukkueen parhaan tuloksen pelasi Tommi Korpihalla, joka niinikään kiersi etuysin kentän pariin ja sai 22 pistettä.

Tulokset

Kilpailun jälkeen illanvietossa nautittiin hyvästä seurasta ja erinomaisesta ruuasta. Ravintola Raatihuoneen tarjoilut kiiteltiin erinomaiseksi ja illan ohjelmasta vastasi Juuso Happonen ja tohtori Pföferö.

Mukavan ohjelman, palkintojenjaon ja muutamien puheenvuorojen jälkeen pimenevä ilta jatkui klubilla liki puolille öin.

Juhlakilpailuun osallistui 60 pelaajaa.
Kilpailun jälkeen illanvietossa ruokailtiin ja jaettiin päivän palkinnot.
Categories: Uutiset