Aluksi haluan vielä kiittää syyskokouksen väkeä puheenjohtajavalinnasta. YSG:n puheenjohtajuus on kunnia-asia, jossa perinteet velvoittavat. Onneksi edellisten puheenjohtajien erinomaisen työn jälkeen tehtävään on tässä vaiheessa helppo ryhtyä.

Toiminta on hyvällä tasolla kautta linjan, ja olosuhteet ovat menneet viime vuosien aikana huimasti eteenpäin. Tuorein uudistus on harjoitusalueen remontti. Kunhan se ensi kesänä on valmis, Ahmo pystyy palvelemaan iisalmelaisia ja yläsavolaisia golfin harrastajien taas pikkuisen paremmin.

Tulevien vuosien suurimmat haasteet seurassamme ovat jäsenmäärä ja jäsenistön aktiivinen toiminta. Pääsimme mukaan Golfliiton tehokehittämisprojektiin, jonka aikana yhteisömme rakenteita tarkastellaan yhdessä Golfliiton asiantuntijan kanssa. Meille luodaan oma aloittamisen polku ja siihen liittyviä tukitoimintoja. Tavoitteena on saada aikaan pysyviä muutoksia ja lisätä niiden avulla YSG:n vetovoimaa.

Toimikuntien suunnitteluillassa, syyskokouksessa ja johtokunnassa on jo mietitty erilaisia vaihtoehtoja markkinoimiseksi. Mutta se vaatii työtä ja osallistumista. Seuramme on juuri niin aktiivinen kuin sen jäsenet. Ja mitä aktiivisemmin osallistumme talkoisiin ja teemme talkootyötä, sitä paremmin pystymme pitämään harrastamisen kustannukset nykyisellä tasolla. YSG on kustannuksiltaan lähiseudun edullisin seura ja toivottavasti pysyy sellaisena. Hinta-laatu-suhde on meillä erinomainen.

Vuodenvaihteen jälkeen johtokunnassa aletaan koota toimikuntia. Joissakin toimikunnissa on jo muutamia vapaaehtoisia vuodelle 2020, mutta esimerkiksi kilpailutoimikunta vaatii vetäjää ja tekijöitä. Mikäli kilpailutoimikuntaan ei löydy vapaaehtoisia, se voi pahimmillaan tarkoittaa sitä, että kilpailujen määrä ensi kesänä on huomattavasti aiempaa vähäisempi.

Kenenkään ei tarvitse tehdä työtä yksin, apua löytyy kyllä. Mutta käsi- ja jalkapareja tarvitaan suunnittelemaan ja toteuttamaan asioita yhdessä. Mikäli haluat mukaan seuratoimintaan, voit ilmiantaa itsesi sähköpostilla osoitteeseen johtokunta(a)ysg.fi tai soittamalla johtokunnan jäsenille.

Leppoisaa joulun odotusta. Toivottavasti seuraavia uutisia muun muassa pelikausimaksusta saadaan vielä ennen vuoden vaihdetta!

Tommi Korpihalla
Puheenjohtaja